HISTORISCH WEEKEND: SLAG BIJ WATERLOO

22 EN 23 JUNI HERBELEEF

DE GE­BEUR­TE­NIS­SEN VAN 18 JUNI 1815

Het Domein van de Slag Bij Waterloo 1815 en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon zijn trots om de traditionele herdenkingsdagen van de Slag bij Waterloo op 18 juni te organiseren, op 22 en 23 juni.

Gedurende het hele weekend zullen re-enactmenttroepen kamperen in bivaks opgezet bij het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon en in de boomgaard van de Hougoumont-boerderij. Diverse activiteiten, zowel civiel als militair, worden aangeboden om families te vermaken.

De slag-herbeleving vindt plaats op zaterdagavond en zondagochtend op de Hougoumont-boerderij. Daar zal hevig gevecht tussen Franse en geallieerde troepen plaatsvinden.

Schema:

Bivakopening:

22 juni: 10.00 uur – 17.30 uur 23 juni: 12.30 uur – 17.00 uur

Herbeleving show (+/- 1u15):

22 juni: 18.00 uur 23 juni: 10.30 uur

EEN STRIJD, TWEE KAMPEN:

Gedurende het hele weekend worden tal van activiteiten aangeboden op het landgoed van de Slag bij Waterloo 1815 en bij het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon

 • napoleon au memorial de la bataille de waterloo 1815 - reconstitution

Ontdek de ongelooflijke ervaring van het Historisch Weekend op het landgoed van de Slag bij Waterloo! Dompel jezelf onder in de geschiedenis door ons museum te bezoeken en onze boeiende 4D-film te bekijken. Aan de voet van de majestueuze Leeuwenheuvel wachten de hele dag door tal van activiteiten op je: geweerschieten, demonstraties van kanonvuur, workshops over historische chirurgie, en nog veel meer!

Op de boerderij van Hougoumont wacht een echte onderdompeling in het verleden op je. Kom bij ons langs om een authentiek burgerlijk dorp te ontdekken waar ongeveer dertig getalenteerde ambachtslieden oude ambachten tot leven brengen. Ontmoet de mandenvlechter, observeer het vakmanschap van de klompenmaker, zie het werk van de smid, en nog veel meer verrassingen wachten op je!

En om al je culinaire wensen te bevredigen, is er kwaliteitscatering beschikbaar op de boerderij van Hougoumont, terwijl ons restaurant op het landgoed ook open zal zijn voor jouw plezier.

Bij het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon zullen bezoekers het kampleven van de soldaten ontdekken (inclusief de cavalerie), evenals de tent van de keizer met de aanwezigheid van Napoleon en zijn staf. Gedurende de twee dagen worden er doorlopend activiteiten aangeboden voor zowel volwassenen als kinderen, waaronder demonstraties van medische zorg voor de gewonden door de Ambulance 1815, het lezen van geografische kaarten, manoeuvres met schieten, een draaiorgelspeler, demonstraties en initiaties van dansen uit het Eerste Keizerrijk door de vereniging “Carnet de bal”, en meer.

Een jongleur, een maker van reusachtige zeepbellen en een vuurspuwer zullen het entertainment in 1815 aanvullen. Niet te vergeten de onmisbare Soldatenschool voor kinderen. De geweren zijn van hout gemaakt en geladen met bloem om te schieten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • PARKINGS

  3 parkeerplaatsen zullen beschikbaar zijn voor uw gemak: 2 op het landgoed van de Slag bij Waterloo en 1 bij het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon.

 • PMR

  Zitplaatsen zijn STRIKT gereserveerd voor personen met beperkte mobiliteit. (Gelieve ons een e-mail te sturen naar info@waterloo1815.be)

 • Foodtruck

  Op verschillende locaties vindt u eetgelegenheden.

 • GELUIDSHINDER

  Houd er rekening mee dat sommige activiteiten lawaaierig kunnen zijn. We raden u aan om oordopjes mee te nemen voor uw comfort.

 • Schuttle

  Er wordt een pendeldienst verzorgd om het landgoed en het Laatste Hoofdkwartier met elkaar te verbinden.