Het Cultureel Team van de Memoriaal van Waterloo herintroduceert de huisdieren op de hoeve van Hougoumont, bijna 20 jaar na de sluiting van de exploitatie van de boerderij.

Deze nieuwe activiteit draagt bij tot de ontwikkeling van de hoeve van Hougoumont, een belangrijke getuige van de slag van 18 juni 1815.

De gezondheid en het welzijn van dieren is voor ons een prioriteit.

  • Duur : 1u00 - Uren : 10:30 - 13:00 - 14:30 - 16:00
  • Ontdekkingsworkshop over het dierenleven in 1815

    .

  • Presentatie en voeding van landbouwhuisdieren
  • Verzorging van de paarden
  • Demonstratie van de principes van communicatie met paarden

Als u de hoeve van Hougoumont wilt komen bezoeken, danken wij u om uw bezoek (datum en tijd van het bezoek) te reserveren via een van de onderstaande formulieren.  Bezoeken zonder reservering zijn niet gegarandeerd en worden geaccepteerd afhankelijk van het aantal bezoekers van de site.

Om gezondheidsredenen in verband met de COVID-19-crisis bezoekers, worden bezoekers op dit momment toegelaten binnen de limiet van 40 personen per uur (d.w.z. 5 keer minder dan normaal).

Zodra uw planning is vastgesteld, kunt u op elk moment binnen de vastgestelde periode komen.

Om gezondheidsredenen en om de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers te beschermen, vragen wij alle personen ouder dan 12 jaar om een masker te dragen tijdens hun bezoek. Wegwerpmaskers zijn te koop (tegen kostprijs) als u er geen heeft.

U kunt uw bezoek ook telefonisch boeken op 02 385 19 12 (geopend van 10 tot 18 uur).